Banarbeten mellan Stockholm och Göteborg begränsar järnvägstrafiken

Göteborg C. Foto: Christer Wiik

Under försommaren har två planerade banarbeten på stråket Stockholm-Göteborg blivit uppskjutna. För att komma i kapp och säkerställa en framkomlig järnväg kommer dessa arbeten att genomföras under närmsta veckorna. Arbetet kommer att begränsa tågtrafiken. Det skriver Trafikverket på sin nyhetsportal.

Under våren och försommaren har två delar av Trafikverkets banarbeten på Västra Stambanan blivit uppskjutna. Det berodde på tekniska problem, extremt väder och beslut om att öppna banan under en period av hård trafikering. För att komma i kapp med produktionen och säkerställa en framkomlig och säker järnväg kommer båda arbetet med de inställda etapperna att genomföras under veckorna 27-29. Under dessa veckor kommer en del tåg att ställas in.

– Nu kommer vi behöva utföra arbeten som leder till ytterligare reducering i snabbtågstrafiken mellan Göteborg och Stockholm samt i regionaltågtrafiken mellan Skövde och Göteborg de närmsta veckorna. Trafikverket har tagit beslutet men vi har arbetat fram trafikupplägget i samverkan med järnvägsföretagen för att hantera detta på bästa sätt, säger Roberto Maiorana, Trafikledningschef på Trafikverket.
Källa: Trafikverket