Banarbeten på Varbergs station påverkar tågtrafiken på sträckan Falkenberg - Göteborg

Trafikverket genomför arbeten på bangården i Varberg. Foto: Hallandstrafiken

Banarbeten på Varbergs station påverkar tågtrafiken på sträckan Falkenberg- Göteborg- Falkenberg och Varberg- Veddige- Varberg. Det är Trafikverket som genomför arbeten på bangården i Varberg, som gör att Varbergs station inte kan användas för tågtrafik. 

– Rådet är att söka sin resa i Reseplaneraren i appen eller på hemsidan. Även de som åker regelbundet behöver kontrollera hur resan påverkas under banarbetet. Man får räkna med längre restid och vissa ersättningsbussar avgår före tågets ordinarie tidtabellstid, säger Hallandstrafikens presschef Peter Gyllander.

Bussar ersätter tågen och kör mellan Falkenberg och Kungsbacka där resan fortsätter med tåg.

– Vi kan inte nog betona vikten av att söka resan i Reseplaneraren i appen eller på hemsidan, för där finns alla tiderna, betonar Peter Gyllander.

På bland annat Varbergs station, Falkenberg station, Hede station och Göteborgs C finns kundvärdar på plats för att hjälpa resenärerna till rätta. Hallandstrafiken och Öresundståg har förberett ersättningsbussarna enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för att i möjligaste mån undvika trängsel ombord.