Skånetrafiken kraftsamlar för resenärerna

Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken. Foto: Karl-Johan Hjertström

Skånetrafiken är mycket bekymrade över de senaste veckornas trafikstörningar och hur resenärerna har drabbats. Nu får alla tåg vatten ombord, fem miljoner satsas på flera busslinjer för att förstärka i rusningstrafik och bättre trafikinformation i realtid till resenärerna. Det skriver Skånetrafiken i ett pressmeddelande. 

Skånetrafiken har intensifierat arbetet med att hitta lösningar för att underlätta för de skånska kollektivtrafikresenärerna både på kort och lång sikt.

- Vi vill vara som bäst när trafiken går som sämst, därför kraftsamlar vi nu för våra kunder. Från och med den 1 juli kommer våra tåg ha vatten ombord i händelse av störning och vi har etablerat en daglig åtgärdsgrupp med fokus att få bort korta Öresundståg i rusningstrafik, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken.

Skånetrafiken förbättrar också trafikinformation i realtid. Under året kommer flera funktioner att lanseras, bland annat kommer Skånetrafiken-appen att meddela resenären om förändringar som kan påverka ”min resa”.

- Man kommer också i realtid att kunna se var bussen eller tåget är genom gps-position på alla bussar. Det gör att våra pendlare snabbt kan ta egna beslut vid händelser, för sin fortsatta resa, säger Linus Eriksson.

En satsning på fem miljoner kronor för att förstärka busstrafiken när det är fulla fordon vid rusningstrafik är ytterligare en åtgärd. Det gäller bland andra linje 100 Näset-Malmö, 146 Trelleborg-Malmö och linjerna 171 och 130 mellan Lund och Malmö.

- Från och med mitten av augusti kommer vi att sätta in fler bussar på de mest utsatta busslinjerna så att våra resenärer inte ska behöva bli förbikörda eller stå längre sträckor, säger Magnus Wikforss, affärsområdeschef buss, Skånetrafiken.