”Farligt varmt på Roslagsbanan”

Malin Karlsson, trafikpolitisk talesperson, MP. Foto: Fredrik Hjerling

Det är härligt med sommar, men på Roslagsbanan och de äldre lokalbanorna har det blivit extremt hett. Tåg har fått värmeslag och för resenärerna är värmen obehaglig. Särskilt drabbar det äldre eller sjuka. ”Något måste göras omgående. Det är inte okej att vara tvungen att resa i sådan hetta. Vårt förslag är att skapa luckor i tågtaket, som bussarna har” säger Malin Karlsson (MP) trafikpolitisk talesperson.

Nu lämnar Miljöpartiet in en skrivelse till Trafiknämnden i Stockholms läns landsting där partiet kräver åtgärder redan i sommar.
-I veckan kollapsade ett tåg i värmen och vi som pendlar har haft det tufft. Nu måste det till åtgärder. Och då tänker jag främst för att göra resan bekvämare för äldre eller sjuka resenärer samt personalen, säger Malin Karlsson (MP).

Om fyra år kommer det börja sättas in nya tåg med luftkonditionering, men nu krävs åtgärder i väntan på det.

-Jag skulle vilja att det öppnades upp luckor i taket på tåget. En ganska enkel åtgärd som skulle göra skillnad. Jag ser inte att något händer och sommaren är ju ingen överraskning. Vi ser också en utveckling där klimatet förändras och där det blir mer extremväder som vi måste hantera, säger Malin Karlsson.