Höghastighetssträckan Hong Kong - Shenzhen – Guangzhou invigd

Under ceremonin fick sträckan namnet - Vibrant Express -, som varumärke för höghastighetsjärnvägen Hong Kong - Shenzhen - Guangzhou. Foto: MTR Corporation

Verkställande direktören för Hongkongs särskilda administrativa region, Carrie Lam och järnvägsbolaget MTR Corporation, VD, Lincoln Leong, deltog i en ceremoni vid West Kowloon-stationen den 23 mars för att markera officiella genomförandet av 28 kilometer långa expressförbindelsen av Guangzhou -Shenzhen-Hong Kong- linjens (ERL) Hongkong- avsnitt.

När linjen öppnas senare i år kommer tågen att trafikera med 15-minuters täthet mellan West Kowloon och Shenzhen North, med ett antal kompletterande tåg som fortsätter ända fram till Guangzhou South. Det kommer också att finnas 33 höghastighetstjänster per dag från Hongkong till olika städer i Kina.

MTR säger att det totala projektet slutfördes till 99,2 procent redan i slutet av februari.

- Vi ser fram emot slutförandet av Express Rail Link, vilket är ett stort projekt som kommer att ge Hongkong en bättre framtid", sade Lam.

 - Projektet har gått igenom år av planering och olika utmaningar under byggandet. Samtidigt som projektets genomförande närmar sig är det viktigt att komma ihåg att projektet har präglats av gemensamma ansträngningar och av stor professionalism, bifogade Lam.

- Byggandet av en gränsöverskridande järnvägsanslutning är aldrig en lätt uppgift. Vi har övervunnit olika utmaningar under de senaste åren och det är spännande att se att järnvägen är redo att fortsätta till sin provverksamhet. Under de närmaste månaderna kommer vi fortsätta att göra vårt bästa för att göra oss beredda att starta driften i september, sade MTR Corporations ordförande professor Frederick Ma.

Under ceremonin avslöjade Lam också namnet "Vibrant Express" som varumärke för höghastighetsjärnvägen Hong Kong - Shenzhen - Guangzhou. Namnet valdes efter en tävling bland med mer än 16 000 förslag som inlämnades i januari 2018.

"Vibrant Express" valdes eftersom namnet ansågs bäst motsvara Hongkongs egenskaper i egenskap av en livlig stad som dånar av energi, konstaterade Ma.

Källa: IRJ