Västtrafik informerar om spårvägsarbeten i Göteborg

Nu inleds spårarbeten i Majorna i Göteborg. Foto: Eddie Löthman, Västtrafik

Den 24 mars inleds ett stort arbete med underhåll av spårvagnsspåren vid Älvsborgsplan och Älvsborgsgatan i Majorna i Göteborg. Spårvagnslinje 3, 9 och 11 berörs av arbetet, som pågår i fyra veckor. Det meddelar Västtrafik i ett pressutskick.

Mellan 24 mars och 23 april pågår ett arbete med att byta spårvagnsväxlar och spår vid Älvsborgsplan och Älvsborggatan i Majorna. Spårvagnstrafiken får ändrade körvägar och ersätts vissa sträckor med buss. Arbetet är uppdelat i två etapper och berör linjerna 3, 9 och 11.

– Det här är ett stort arbete som kommer att påverka många. Som resenär får man räkna med att det kommer att bli något längre restider, fler byten och ersättningsbussar på vissa sträckor. Men även om resan kan ta längre tid än vanligt, ska kunden kunna känna sig trygg i att veta hur lång tid den tar. Genom att söka sin resa i Reseplaneraren kan man planera resan och vara på plats i rätt tid, säger Andreas Dahlgren, projektledare för trafikomläggningar på Västtrafik.

Att avstängningen förlagts till våren beror på att arbetena ska vara klara innan sommaren, då resandet på linje 9 och 11 mot Saltholmen ökar kraftigt. Till sommaren blir dessutom Götatunneln enkelriktad på grund av förberedande arbeten inför Västlänken. Under denna period väntas resandet med kollektivtrafiken öka och då är det viktigt att spår och växlar fungerar.