Jernhusen får ny säkerhetschef

Interiör från Stockholm C. Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Foto: Jernhusen

Michael Englund har rekryterats som ny säkerhetschef till järnvägsfastighetsägaren Jernhusen. Michael börjar i januari och kommer närmast från rollen som säkerhetschef på Stockholm Live, som bland annat driver Tele2 Arena och Friends Arena. Michael har även en bakgrund inom bland annat brandförsvaret. Det skriver Jernhusen i ett pressutskick.

Trygghets- och säkerhetsfrågorna är en central del av bolagets hållbarhetsarbete med stora flöden av människor och tåg som hanteras i Jernhusens anläggningar. Samhällsutvecklingen ställer också allt högre krav på säkerheten i fastigheterna, där många är en del av offentliga miljöer.

– Michael kommer med sin gedigna säkerhetskompetens och breda nätverk bidra till den fortsatta utvecklingen av Jernhusens säkerhetsarbete. Trygga fastigheter är en viktig del i vårt uppdrag att medverkar till hållbara transporter i samhället, säger Kerstin Gillsbro, vd på Jernhusen.