Kollektivtrafikant Stockholm: ”SL ska inte gå med vinst”

Kollektivtrafik i Brommastadsdelen Alvik i västra Stockholm. Foto: Christer Wiik

Den ideella trafikantföreningen ”Kollektivtrafikant Stockholm” reagerar på att SL har ett överskott på flera hundra miljoner när det har varit många neddragningar i framför allt busstrafiken. ”För 300 miljoner kronor kan mycket av den tidigare neddragna busstrafiken återställas och hållplatser kan åter bli tätare”, säger Gertrud Brorsson, ordförande i Kollektivtrafikant Stockholm, i ett pressmeddelande.

- Självklart ska inte SL ha negativt resultat men det är ju inget självändamål att gå med vinst. Tvärtom är det en offentlig verksamhet med stora behov av förbättringar och utökning av trafik. För 300 miljoner kronor kan mycket av den tidigare neddragna busstrafiken återställas och hållplatser kan åter bli tätare, säger Gertrud Brorsson, ordförande i Kollektivtrafikant Stockholm

- Dessutom kan man ta bort förslaget på skip- stop i pendeltågstrafiken. Stockholmarna blev lovade mer pendeltåg med nya tunneln - inte mindre som det blir för många.

- Att välja kollektivtrafik före bilen är bra för hälsan, så det är väl använda pengar i SL, som samtidigt spar pengar till sjukvården då vi Stockholmare mår bättre, fortsätter Gertrud Brorsson.