Arriva förstärker kapaciteten på del av Roslagsbanan

Roslagsbanan. Foto: Arriva

Efter trafikstarten av Roslagsbanans Kårstalinje i veckan har det visat sig att fler resenärer än väntat åker från Vallentuna. Under morgon- och eftermiddagsrusning har tågen varit fullsatta. Arriva kommer därför från och med den 23 augusti att fördubbla kapaciteten på tågen i morgonrusningen. Det skriver trafikoperatören i ett pressmeddelande.

Arriva kommer att fördubbla kapaciteten på tågen i morgonrusningen, från tre till sex vagnar på avgångarna klockan 7.08 och 8.08 mot Stockholm. De tåg som avgår från Vallentuna klockan 7.23, 7.38 och 7.53 har redan sex vagnar.

Från och med vecka 35 kommer även vissa eftermiddagsturer mot Vallentuna att förstärkas. Mellan 20 augusti och 9 december går Kårstalinjen med begränsad trafik. Till Kårsta går tågen en gång per timme, till Lindholmen två och till Ormsta normalt fyra gånger per timme. Under rusningstid går tågen något oftare till Lindholmen och Kårsta. Anledningen är att det fortfarande bara finns ett spår förbi Roslags Näsby. När Österskärslinjen öppnar är dock bygget av dubbelspår klart och snabbtågen kommer tillbaka igen. Trafiken kommer då åter gå med sex avgångar i timmen från Ormsta. 
Källa: Arriva