Arriva Sverige tillsätter ny säkerhetsdirektör

Kenny Bungss, ny säkerhetsdirektör för Arriva. Foto: Arriva

Kenny Bungss tar över posten som säkerhetsdirektör för Arriva Sverige efter Bengt Ohlin, som går i pension. Kenny Bungss, som sedan fem år tillbaka arbetar som trygghetschef på Arriva, tillträder sin nya tjänst 1 oktober. Bengt Ohlin kommer att vara kvar som resurs i säkerhetsavdelningen fram till oktober 2022.

– Arriva har under mina år som säkerhetsdirektör utvecklats mycket som bolag och jag är stolt över hur vår säkerhetsavdelning har varit en viktig del i denna process, säger Bengt Ohlin.

– Jag började min resa på Arriva som trygghetschef för drygt fem år sedan. Under dessa år har mycket hänt – vi har nu en trygghetsstrategi, processer och rutiner kring polisanmälningar, en stark samverkan med huvudmän, kommuner och polisen, klara instruktioner till vår operativa personal och ett trygghetsindex, för att nämna några saker. Vi har också ett gott renommé inom branschen, vilket är glädjande, säger Kenny Bungss, ny säkerhetsdirektör för Arriva Sverige:

– Min ambition är att fortsätta att utveckla säkerhetsavdelningen tillsammans med mina medarbetare där vi fortsatt kommer att ha målet att alla medarbetare och resenärer alltid ska vara säkra och känna sig trygga i kollektivtrafiken.