Nya pendeltågsstationen i Barkarby öppnad

Barkarby station. Foto: Trafikverket

Nu har Trafikverket stängt det tillfälliga stationshuset och öppnat den nya pendeltågsstationen i Barkarby för resenärerna. Det skriver Trafikverket på sin nyhetssida om Mälarbanan.

Barkarby station ligger i Järfälla kommun, nordväst om Stockholm, och är en av stationerna på Mälarbanan, en järnväg som just nu håller på att byggas ut. Banan byggs ut från två till fyra spår på en tjugo kilometer lång sträcka mellan Tomteboda och Kallhäll i nordvästra Stockholmsområdet. Nya pendeltågsstationer byggs i Kallhäll, Barkarby och Sundbyberg.

Under sommarens avstängning av Mälarbanan har Trafikverket kopplat ihop alla de olika delarna av anläggningen som har byggts under fyra år på sträckan Barkarby till Kallhäll. Trafikverket och dess entreprenörer har byggt nya spår, växlar och ett helt nytt signalsystem.

Under oktober och november rivs den tillfälliga stationen och träbron i Barkarby. När det är klart fortsätter man att bygga ny bussterminal och rondell i och omkring stationsområdet i Barkarby centrum. Trafikverket beräknar att dessa arbeten blir klara under våren 2017.

I december när den nya tidtabellen för 2017 börjar gälla är alla fyra spår i drift mellan Kallhäll och Barkarby. Därmed är då Projekt Mälarbanans första etapp klar, skriver Trafikverket.