Påskhelgen jobbig tid för Citybanan

Foto: Trafikverket

För att kunna riva Citybanans skyddsportal strax norr om Stockholms södra, stängdes all tågtrafik mellan Stockholm Central och Älvsjö av under påsken. Trafikverkets rivningsarbete flöt på så att man till och med kunde göra några extra arbeten som vi annars hade fått göra senare. I Tomteboda och Årstaberg gjordes omfattande arbeten med växlar, signaler, spår och kontaktledning som också gick som planerat.

David Philipsson är byggledare på Citybanans anslutning till station Stockholms södra och var på plats under hela påsken.

– Våra arbeten gick jättebra. Vi fick ner alla balkarna som vi hade tänkt. Vi kunde dessutom påbörja arbetet med en vägg mellan Stambanan och Citybanan vilket var en stor fördel att vi kom igång med när tågtrafiken var avstängd. Annars hade vi fått göra det mesta av arbetet nattetid efter påsk, säger David Philipsson i ett lpressmeddelande.

Tillsammans med projekt Mälarbanan byggdes under påsken Citybanans och Mälarbanans spår i Tomteboda ihop. Det innebar stora arbeten med nya växlar, spår, signaler och kontaktledning. Öven arbetena på den sista av Mälarbanans nya broar fördigställdes.