Eitech bygger nytt teknikhus till Trafikverket

Foto: Eitech

I samband med en brand natten till den 13 februari förstördes ett teknikhus längs järnvägen i Olskroken i Göteborg. Händelsen har orsakat stora störningar i tågtrafiken i området och nu återställer Eitech den viktiga anläggningen.

Eitechs avdelning inom Infra och verkstad i Arboga har på väldigt kort tid byggt upp ett nytt teknikhus med motsvarande utrustning och tekniska lösning som den del som förstördes i branden. Teknikhuset har konstruerats, byggts och testats på mindre än 10 dagar och levererades ut längs spåret under fredag eftermiddag i föregående vecka.

- Våra tekniker och montörer har arbetat från morgon till sen kväll, delvis med Trafikverkets delar och delvis med Bombardiers delar omfattande kablage från skåp, från onsdag den 17 februari till torsdag den 25 februari, säger Göran Jakobsson, Regionchef inom Infra System i Eitech Engineering AB i ett pressmeddelande.

Det nya teknikhuset omfattar utrustning för signalställverk 95 och används för styrning och övervakning av driftplatser. I detta fall skall närmare 40 signaler, 8 växlar, ATC och beroende för Marieholmsbron samt utrop och skyltar på vissa stationer styras och övervakas längs spåren i området.

Trafikverket beräknar att den nya anläggningen är helt återställd och i normal drift den 13 mars.