Bredden i utbudet är styrkan hos ABUS Sverige Gruppen

Tony Wittgren, vd för Abus Kransystem AB, visade produkter från företagets ”Lätta Lyft-program” på va-mässan Vatten 2023.

ABUS Sverige Gruppen ställde ut på både järnvägsmässan Elmia Nordic Rail och va-mässan Vatten 2023 i oktober. På båda mässorna var budskapet det samma.
– Vi vill visa den bredd i materialhantering som vi erbjuder. Det är allt från kättingtelfrar & traverser till lyftar för tåg säger vd:n Tony Wittgren.

ABUS Sverige Gruppen är en försäljningsorganisation med cirka 140 medarbetare över hela Sverige, från Kristianstad till Kiruna. Företaget erbjuder omfattande rådgivning och teknisk support vid projekt, service & utbildning samt nyckellösningar för slutkunder.

bild
Tony Wittgren, vd för Abus Kransystem AB, visade bland annat företagets traverssystem på järnvägsmässan Elmia Nordic Rail.

Har ni någon storsäljare?
– Mainstreamförsäljningen är ABUS-produkter som traverser, svängkranar och telfrar.

Det är ryggraden i vårt sortiment. Sedan har vi kompletterande produkter för olika former av nischade

materialhanteringsbehov så som vinschar, lyftbord och portabla lyftar. Och nu kan vi också erbjuda lyftar för tåg, säger Tony Wittgren.

Har ni ett helhetskoncept mot kunden? 
– Ja, vi kallar det nyckellösningar. Vi kan ta hand om projekteringsstadiet med beräkningar på exempelvis traverser och kranbanor. Vidare har vi en försäljning som är en helhetslösning, där också installation och driftssättning ingår. Under hela projektet har kunden en kontaktperson hos oss.

På Nordic Rail 2023 visade ABUS Sverige Gruppen upp produkterna travers, lyftbord och tåglyft, vilket påvisar den breda kompetensen inom materialhantering.

Tågdepåer är en bekant kundgrupp sedan länge för ABUS med många installationer av traverser och telfrar. Nyheten är att man nu erbjuder även tåglyftar, vilket man tidigare har erfarenhet av i form av servicekontrakt men inte sålt aktivt själva.

abus-kransystem.se

jjgruppen.se (ABUS-produkter, tåglyftar, lyftbord, service)

carlhag.se (ABUS-produkter, service)

 

bild