Allt bättre punktlighet för Mälartåg

Punktligheten i rätt riktning för Mälartåg. Foto: MTR

April månad har varit den bästa månaden hittills sen MTR tog över driften av Mälartåg i december 2021. Både när det gäller punktligheten och antalet inställda tåg kan man se en tydlig förbättring. April månads punktlighet hamnade på 81 procent och vecka 15 stack ut med 88 procents punktlighet.

– Det är positivt att punktligheten går i rätt riktning men vi är ännu inte nöjda. De åtgärder vi har vidtagit för att förbättra för resenärerna har haft de effekter vi hoppats på och vi kommer att fortsätta tills resenärerna får den punktliga trafik de förtjänar, säger Frida Ukmar som är vd på MTR Mälartåg.

– Det har varit många utmaningar att ta tag i, som till exempel att vi, precis som många andra, drabbats hårt av sjukskrivningar på grund av covid. Det är självklart ingen tröst för den som drabbas av inställda avgångar, men det är faktiskt så att trots de problem vi haft kör betydligt fler tåg varje dag än man gjorde innan vi tog över trafiken, säger Frida Ukmar.

Även andelen inställda avgångar visar en tydlig minskning. I mars och april var den utförda produktionen 91 respektive 93,9 procent och vecka 17 var den bästa veckan hittills sen MTR tog över med 98 procents utförd produktion. Nyköpingsbanan hade under april högst andel utförd produktion sedan trafikstarten, med i genomsnitt 95 procent.