Hitachi Rail tar kontrakt för underhållet av Paris Metro och spårvagnstrafik

Kontraktet med Paris Metro innefattar både förebyggande och korrigerande underhållsåtgärder Karta: Paris Metro

Hitachi Rail och RATP, operatören för Paris Metro, har signerat ett nytt kontrakt till ett värde av 33 miljoner euro för underhållstjänster över en period på fyra år. Det förnyade kontraktet parterna emellan kommer säkerställa miljoner passagerares tillgång till metron.

Kontraktet innefattar både förebyggande och korrigerande underhållsåtgärder på såväl signalsystem som installationer på nio av Paris metrolinjer och sju spårvägslinjer. Kontraktet är fortsättningen på ett historiskt samarbete mellan Paris Metro och Hitachi Rail som har pågått i närmare ett decennium.

Det nya avtalet är en del i ledet av Hitachis satsning mot att utöka erbjudandet för underhållstjänster. Sedan tidigare har Hitachi Rail ansvaret för både underhåll och driften av Köpenhamns tunnelbana, underhållet av tunnelbanan i Riad och det senaste i raden av vunna kontraktet är underhållet för Spaniens ledande höghastighetsoperatör ILSA.

Giles Pascault, vd för Hitachi Rail i Frankrike kommenterar kontraktet:

”Det här kontraktet är ett bevis på RATP:s förtroende för tjänsterna och tekniken som tillhandahålls av Hitachi Rail. Trots utmaningarna som Covid-19 medfört har Hitachi Rails team fortsatt varit fast beslutna att leverera underhållstjänster som håller allra högsta nivå. Det för att försäkra kontinuiteten, pålitligheten och säkerheten i transporten av människor som måste ta sig fram kollektivt varje dag”

Eric Morand, som är Nordenchef på Hitachi Rail, tror att det förnyade kontraktet i Paris tunnelbana är ett steg i rätt riktning för Hitachi’s satsningar på underhåll i Norden och Europa:

– Förnyelsen av kontraktet i Paris tunnelbana av vår kund RATP är ett bevis på att Hitachi Rails tjänster inom underhåll för ett av världens största tunnelbanenätverk håller allra högsta klass och har gjort det i mer än ett sekel.