MTR Tech rekryterar ny vd

Anders Gustafsson har rekryterats som ny vd till MTR Tech. Foto: MTR

Anders Gustafsson har rekryterats som ny vd till MTR Tech, som ingår i MTR Nordic Group. Anders Gustafsson kommer närmast från SJ där han idag är vd för SJ Öresund som ansvarar för Öresundstågstrafiken. Anders har utöver sin nuvarande roll också arbetat med upphandling av nya fordon för SJs räkning, som bland annat innefattar SJ:s kommande höghastighetsflotta.

Tidigare har Anders haft olika roller inom Green Cargo och varit chef för pendeltågens fordon och depåer på Stockholmståg, innan MTR vann upphandlingen 2016.

– Det ska bli riktigt kul att välkomna Anders till oss. Han har en mycket gedigen erfarenhet och jag är övertygad om att han kommer kunna bidra stort till MTR Techs utveckling framöver, säger Henrik Dahlin, vd MTR Nordic Group.

MTR Tech är Sveriges största underhållsbolag med underhållsansvar för flera olika flottor. Bolaget har totalansvaret för fordonsunderhållet för Stockholms tunnelbana och pendeltåg, men gör även fordonsarbeten och komponentunderhåll för andra tågtyper och operatörer. Sedan december 2021 har MTR Tech även ansvar för underhållsverksamheten för Mälartåg.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av MTR och få möjlighet att leda ett så spännande bolag med stor potential som MTR Tech. Ett bolag som verkligen kan bidra till att stärka MTR-koncernens förmåga inom spårbunden trafik och samtidigt öka kundnöjdheten, säger Anders Gustafsson.