MTRX inför ombokningsbara biljetter för alla biljettyper

MTRX förenklar tågresandet. Foto: Mattias Diesel

Sedan starten 2015, har MTRX haft som ambition att visa att det går att bedriva tågverksamhet på ett sätt som är nytt för branschen. Med fokus på kundupplevelsen har MTRX varit först med att införa biljettlöst resande, val av sittplats ombord och automatisk utbetalning av förseningsersättning. För att förenkla tågresandet ytterligare införs nu ombokningsbara biljetter för alla biljettyper.

Pandemin ställde nya krav på resebranschen, bland annat gällande flexibla lösningar för köp, ombokning och avbokning av tågbiljetter. Som ett resultat av detta och med inspiration från flygbranschen tar nu MTRX steget och gör alla biljetter som säljs via mtr.se ombokningsbara.

Samtliga biljettyper kan från och med nu bokas om fram till avgång, till ett nytt datum och/eller en ny avgångstid. I samband med att alla biljettyper blir ombokningsbara lanseras även möjligheten att kunna göra en namnändring.

– Om vi vill att fler ska välja tåget framför andra transportmedel behöver vi förändra bilden av vad det innebär att resa med tåg. Vi ser det därför som en självklarhet att hela tiden utveckla vårt erbjudande utifrån våra kunders behov och önskemål. Under pandemin blev det tydligt att vi behövde förbättra och förenkla för de kunder som vill boka om sin biljett, varpå vi nu gjort alla biljetter ombokningsbara, säger Madelene Josephson, CCO på MTRX.