MTRX rankas högt bland de mest innovativa företagen i Sverige

MTRX vill förändra bilden av vad det innebär att resa med tåg. Foto: MTRX

MTRX har utsetts till Sveriges tredje mest innovativa företag i 2020 års Svenskt Innovationsindex där forskare från Centrum för tjänsteforskning vid Karlstads universitet, CTF, och Handelshögskolan vid Karlstads universitet, studerat hur kunder upplever företags innovationsförmåga och hur attraktiva dessa innovationer upplevs.

För tredje året i rad har CTF låtit tusentals kunder ranka innovationsgraden hos ett antal företag, organisationer och myndigheter. Utöver att MTRX når en topp-3-placering bland samtliga listade företag rankas MTRX som det mest innovativa företaget inom kategorin “Transport".

– Vi är otroligt stolta över att vi sedan start placerar oss högt i Svenskt Innovationsindex. Det är ett kvitto på att våra kunder uppskattar vårt arbete för att förenkla det hållbara resandet, säger Joakim Sundh, vd på MTRX.

Sedan starten 2015 har MTRX haft som ambition att visa att det går att bedriva tågverksamhet på ett sätt som är nytt för branschen. Med ett tydligt fokus på att leverera säkra resor, låga priser och punktliga tåg i kombination med ett tydligt kundfokus har MTRX fem år i rad blivit utsedda till Sveriges bästa tågbolag enligt Svenskt Kvalitetsindex.

– Om vi vill att fler ska välja tåget framför andra transportmedel behöver vi förändra bilden av vad det innebär att resa med tåg. Därför har vi sedan dag ett haft ett tydligt fokus på att utveckla vårt erbjudande så att det hela tiden är relevant för våra resenärer. Den här utmärkelsen och att vi är Sveriges bästa tågbolag är helt och hållet alla dedikerade medarbetares förtjänst, avslutar Joakim Sundh.