Underhålls- och nybyggnation under sommaren på järnvägen i norska Østlandet

Det kommer att bli störningar i järnvägstrafiken i i östra Norge i sommar. Foto: VY

Under sommaren kommer Bane NOR att utföra viktiga underhålls- och nybyggnadsarbeten på järnväg på Østlandet. Vy kommer att ordna med alternativa transporter för sina rutter. Detta innebär bland annat arbete kommer att utföras på Østfoldbanan och i Lieråsen-tunneln mellan Asker och Drammen under hela sommaren och att tågtrafiken mellan Oslo S-Drammen kommer att vara stängd under fyra veckor. Dessutom kommer det att arbetas i Vålereng-tunneln.

– Vi är glada över att Vy och de andra tågoperatörerna har ett bra samarbete med Bane NOR, Statens vegvesen och Ruter, så att vi tillsammans hittar lösningar och kan dela information till dem som planerar att resa i östra Norge i sommar, säger kommunikationschef Gina Scholz i Vy.

– Vi på Vy arbetar för att hitta bästa möjliga lösningar för alternativa transporter men det är oundvikligt att det kommer att bli alternativa resvägar som det är viktigt att informera om i förväg, betonar hon.

– Det är särskilt viktigt att veta att arbetet förändras under sommaren vilket innebär att vi också måste anpassa våra lösningar, betonar Scholz.