Stadler Pankow blir Stadler Deutschland

Artistens intryck av ett av de nya tunnelbanetågen från Stadler för Berlins U-Bahn. Bild: Stadler-BVG

Loktillverkaren Stadler startar år 2021 i Tyskland med ett nytt företagsnamn. Detta Berlin-baserade företag ändrar sitt handelsnamn till Stadler Deutschland GmbH.

- Genom att byta namn tar vi hänsyn till utvecklingen av vårt företag genom att också fokusera på den tyska marknaden i namnet.

- Stadler-fordon kör för närvarande i 15 tyska delstater mellan Nordsjön och Alperna. Från och med 2022 kommer våra tåg då att användas över hela Tyskland, säger Stadler Tysklands vd Jure Mikolčić och förklarar beslutet.

Företagets juridiska och företagsform behålls. Stadler har varit baserat i Tyskland i mer än 20 år. Stadler Pankow GmbH grundades 2000 som ett joint venture mellan Stadlerrail AG och Adtranz GmbH och övertogs av Stadler året därpå med cirka 200 anställda.

Sedan dess har företaget vuxit kontinuerligt. Tillsammans med sina operativa dotterbolag Stadler Rail Service Deutschland GmbH, Stadler Chemnitz GmbH och Stadler Mannheim GmbH har Stadler Germany för närvarande cirka 1700 anställda i Berlin, Brandenburg, Nordrhein-Westfalen, Baden-Württemberg och Sachsen.

Stadler expanderar

Stadler fortsätter att växa. En ny produktions- och driftsättningshall samt toppmodernt kontor och sociala utrymmen kommer att byggas på cirka 24 000 kvadratmeter i Berlin i sommaren 2021. Stadler investerar upp till 70 miljoner euro i utvidgningen av fabriken i Berlin. Beroende på framtida inkommande order ska ett logistikcenter läggas till som ett ytterligare steg.

Medan byggnadsarbetet för att bygga ut lokalerna i norra Berlin fortskrider som planerat, expanderar företaget också i delstaterna Brandenburg och Schleswig-Holstein. Det kommer att finnas ytterligare områden för service- och driftsättningsaktiviteter.