Alstom investerar i järnvägssäkerhet och tecknar avtal med israeliska Cylus

Tel Avis nya spårvagn vid depån för röda linjen i Petah Tikva. Foto: Wikipedia. kredit: Ynhockey

Alstom  kommer att att investera 7 miljoner dollar i Cylus, ett israelbaserat företag för cybersäkerhet. Därmed förvärvar Alstom en minoritetsandel i det israeliska företaget. Investeringen kommer att ge Alstom en plats i Cylus styrelse.

Affären inkluderar också ett strategiskt samarbetsavtal för att bygga ett kommersiellt partnerskap som gör det möjligt för företagen att kombinera sina krafter och tillhandahålla bästa lösningar för cybersäkerhet för järnvägsmarknaden.

Cylus, baserat i Tel Aviv (Israel) grundades 2017.  Cylus har specialiserat sig på cybersäkerhetslösningar för järnvägssektorn. Cylus har utvecklat en portfölj av lösningar och tjänster, tillsammans benämnt CylusOne, för att skydda järnvägstillgångar mot cyberhot.

Tillsammans kommer Alstom och Cylus att integrera cybersäkerhetsteknik i järnvägsprocesser, komponenter och lösningar. Tekniken kommer att implementeras först i Tel Avivs metropolitiska spårvägssystem med en kapacitet på 200 000 passagerare per dag. Alstom vann 2017 ett kontrakt för leverans av signal- och tågstyrningssystem för Tel Avivs spårvägslinje Red Line.

Med detta avtal går företagen samman för att säkerställa att järnvägsindustrin är utrustad för att hantera cybersäkerhetsutmaningar över hela världen. Partnerskapet kommer att förbättra befintliga järnvägssystem och deras cybersäkerhetsfunktioner och öka den pågående utvecklingen av cybersäkerhetslösningar som är utformade för rörlighet. Parterna vill utveckla ett snabbt och motståndskraftigt svar på operatörens krav.