Logent och Scanlog inleder samarbete med People’s Choice

People’s Choice väljer järnväg för transporter från kontinenten. Foto: Scanlog

Logent och Scanlog inleder samarbete med People’s Choice gällande transporter, inleverans, lagring, orderplock och utleverans. Godset kommer att gå med järnväg från kontinenten till Logent Logistikcenter i Hallsberg där det kommer att lagras och distribueras ut till Celsius och FAST kunder i Sverige. Scanlog ansvarar för alla transporter och Logent ansvarar för omlastningen från järnväg, lagring, orderplock och utleveranser.

– Vi är jätteglada och stolta av att People’s Choice väljer Logent och vårt Logistikcenter i Hallsberg som hubb för deras produkter i Sverige. Genom vårt samarbete med Scanlog, som ansvarar för transporterna, möjliggör vi denna typ av logistiklösningar. Vi ser att vårt koncept med lager och Cross Dock från järnväg i samma terminal är ett vinnande koncept för många kunder. Hallsbergsterminalen har ett unikt läge både demografiskt och geografiskt, vi når sju miljoner människor inom tre timmar från vår terminal, säger Michael Sköld, Business Development Manager Logent.

– Att People’s Choice valt att låta Scanlog ansvara för transport och distribution av Celsius och FAST drycker och proteinprodukter är mycket hedrande”, säger Erdal Residovski, operativ chef hos Scanlog och fortsätter, Transporterna kommer att gå via vår multimodala tågpendel Scandinavian Rail Shuttle med dagliga avgångar från Europa och med ledtider jämförbara med direkta landsvägstransporter – men med betydligt mindre miljöpåverkan. I kombination med Logents unika terminal- och lagerlösning i Hallsberg och en intelligent distribution ökar vi också den totala kostnadseffektiviteten dörr till dörr.

– People’s Choice ser mycket positivt på samarbetet med Logent & Scanlog. Vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete med vår nya partner för att kunna erbjuda våra kunder så effektiv och kvalitativ service som möjligt, säger Zorica Licari, Supply Manager People’s Choice.