Alstom och SMRT Trains levererar förarlöst kontrollsystem för Singapores metro

Singapores Circle Line- platform på MRT:s station MacPherson. Foto: Wikimedia, Kredit: Mailer diablo

Med stöd av Singapores Land Transport Authority (LTA) har Alstom och SMRT Trains, tecknat ett avtal som i framtiden kommer att garantera tillförlitligheten hos stadsstatens förarlösa tågkontrollsystem.

Förutom systemet, som installerades tidigare av Alstom i stadens ringlinje Circle Line (CCL), utgör ett långsiktigt serviceavtal (LTSS) det första i sitt slag när det gäller Singapores Mass Rapid Transits linje.

Serviceavtalet, som gäller 16 år, innehåller prestationsgarantier för hela den avtalade tidsperioden.

Genom att utnyttja Alstoms långa erfarenhet av tågkontrolllösningar och underhållstrategi kommer Alstom enligt det avtalade programmet att tillhandahålla även reservdelar, genomföra reparationer, och bedriva teknisk support för CCL-systemet fram till år 2035.

Under denna period kommer ett lokalt team av Alstom-experter att arbeta tillsammans SMRT Trains CCL-team för att tillförsäkra tillgängligheten och säkerheten för tågkontrollsystemet.

Systemet kontrolleras med hjälp av avancerade diagnostiska verktyg som erbjuder operationell flexibilitet och effektivitet för att säkerställa säker och pålitlig service för CCL-pendlare.

- Vi är stolta över att kunna stödja våra kunder i Singapore på områden där det är ytterst viktigt. Med detta LTSS-kontrakt kommer vi att kunna stärka Alstoms tjänsteportfölj i Asien och Stillahavsområdet och förbättra lokaliseringen av nyckelkompetenser i Singapore. Det stärker också det förtroende som SMRT Trains sätter i vår tekniska, operativa och underhållskompetens. Vi ser fram emot detta långsiktiga samarbete som ytterst kommer att gynna passagerare på linjen, säger Guillaume Denis, vice president för Alstom Digital Mobility i Asien och Stilla havet.