Tågtrafiken i Danmark på väg tillbaka till det normala

Tågverksamheten stöder det gradvisa öppnandet av samhälletFoto: Banedanmark.

Corona-krisen, hemarbete och råd att undvika allmän trafik under rusningstrafik har lett till att antalet passagerare sjunker i järnvägstrafiken i Danmark. Men nu när samhället är på väg mot en gradvis, i kontrollerad återöppning är det viktigt att hjulen på rälsen också kommer igång. Därför återgår trafikföretagen gradvis till den normala färdplanen. Banedanmark som är ansvarigt för planering och hantering av tågtrafik, ser fram emot flera tåg på järnvägssträckorna.

– Det är viktigt att tågverksamheten stöder det gradvisa öppnandet av samhället, varför vi i Banedanmark har varit beredda så att vi - i samt och både vi och operatörerna fokuserar på normaliseringen av tågsdrift på ett ansvarsfullt sätt, med full hänsyn till hälsoriktlinjerna för både passagerare och personal, säger Peter Svendsen , Trafikdirektör i Banedanmark.

Arriva och North Jutlands Traffic Company kör redan som vanligt, liksom DSB:s intercity-tåg mellan regionerna. Regional tågtrafik och tunnelbana i Storköpenhamn kör nästan som normalt, dock med vissa förändringar. Tågtrafik mellan Danmark och Sverige och vid den tyska gränsen fortsätter att löpa enligt en förändrad plan på grund av gränskontroll.