Tåg mellan Roskilde och Holbæk åter i drift

Sträckan mellan mellan Roskilde och Holbæk ska elektrifieras. Foto: Banedanmark

Nu kör tågen mellan Roskilde och Holbæk igen efter sex veckors arbete på järnvägen för att förbereda sträckan för elektrifiering. Sedan 4 mars har Banedanmark arbetat med broar mellan Roskilde och Holbæk för att förbereda rutten för den kommande elektrifieringen. Tidvis har sträckan blivit helt blockerad  medan arbetet i spåren utförts. Men nu börjar tågen att köra efter sina normala tidtabeller.
 
– Nu går tågen igen. Det har varit en bra vändning, men nu har vi tagit det första stora steget mot en rutt som är redo för elektrifiering, säger Lars Blædel Riemann, områdeschef i Banedanmark.

Den kommande elektrifieringen gynnar vi både miljön och tågen, eftersom framtida elektriska tåg släpper ut mindre koldioxid och ger en bättre miljö på stationerna längs banan.
 
– Vi har grävt och sänkt banvallen på fem platser. Vi gör detta för att skapa utrymme för de kommande kontaktledningarna under broarna. Dessutom har vi rivit en gångbro i Holbæk och förstärkt en gångbro i Lejre, säger Lars Blædel Riemann.