Nu blir det direkttåg mellan Göteborg och Arenastaden i Solna

MTR Express kör direkttåg mellan Göteborg och Arenastaden i Solna

Nu börjar MTR Express att förlänga sin tågförbindelse till Solna Station så att resenärer kan åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden. Givet det stora antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden hoppas MTR Express att fler affärsresenärer nu kommer välja tåget för sina resor från Göteborg.

Antalet företag och arbetsplatser i Arenastaden har ökat markant de senaste åren. Flera av landets största arbetsgivare som SEB, Telia Company, Siemens och Vattenfall har förlagt hela eller stora delar av sin verksamhet här och det finns redan nu över 22 000 arbetsplatser i Arenastaden. Medan kommunikationer med kollektivtrafiken är goda har det hittills saknats möjlighet att åka direkt från Arenastaden till Göteborg.

Nu öppnas denna möjlighet genom att MTR Express lanserar direkttåg mellan Göteborg C och Solna Station. Till en början kör man en morgonavgång från Göteborg och en avgång på eftermiddagen tillbaka från Solna måndag-fredag men snart hoppas MTR Express att kunna öka till två avgångar per riktning på veckodagar.

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda alla resenärer mellan Göteborg och Arenastaden i Solna en direktförbindelse. Vi har många företagskunder i Arenastaden som önskat att vi skulle förlänga vår linje dit så det är riktigt spännande att vi nu tillsammans med Trafikverket spänner bågen och erbjuder denna möjlighet. Nu hoppas vi att många affärsresenärer tar chansen att resa punktligt, smidigt och klimatsmart mellan Göteborg och Solna, säger Mats Johannesson, vd på MTR Express.