Alstom bekräftar förvärvssamtal med Bombardier Transportation

Den svenska delen av Bombardier Transportation var ursprungligen ABB Traction och blev senare DaimlerChrysler Rail Systems GmbH (Adtranz). Adtranz var från början en sammanslagning 1996 mellan ABB Traction AB och Daimler Benz. Efter att ABB sålt sin del av företaget till Daimler Benz 1999, såldes Adtranz 2001 till Bombardier. Bombardier Transportation i Sverige har sitt huvudkontor i Västerås och sysselsätter ungefär 2 200 personer. Alla de fem divisionerna inom Bombardier Transportation finns representerade i Sverige. Foto: Bombardier

Franska tillverkaren av rullande materiel Alstom har äntligen bekräftat att företaget för samtal med Bombardier angående köpet av Bombardiers Transport Rail Division.

Alstom har bekräftat att koncernen "håller på att förvärva Bombardier Transportation."

- Alstom bekräftar att diskussioner förs med Bombardier om ett eventuellt förvärv av Bombardier Transportation av Alstom, meddelade Alstom i ett uttalande på företagets hemsida den 17 februari 2020.

Dessutom stod det att "Diskussioner pågår. Inget slutligt beslut har fattats.”

Enligt flera pressrapporter överväger Alstom att köpa Bombardier Transportation för cirka 7 miljarder US-dollar vilket skulle hjälpa till att lindra Bombardiers skuldbörda på 9 miljarder US-dollar och därmed göra det möjligt för Bombardier att koncentrera sig på företagets privatjetverksamhet.

Fransk-kanadensiska Caisse de Dépôt et Placement du Québec äger en andel på 32,5 procent i Bombardier Transportation. 

Källa: IRJ