Underjordiskt resecentrum öppnar i New York

Ett underjordiskt resecentrum, The Fulton Center, öppnar i New York och sammankopplar tio olika linjer. The Fulton Center är ett resecentrum med butiker centrerade i korsningen mellan Fulton Street och Broadway i nedre Manhattan, New York City.

Tunnelbanelinjerna som kopplas samman är 2, 3, 4, 5, A, C, J, N, R och Z, via en öst-väst underjordisk passage. Komplexet är en del av ett 1,4 biljoners projekt, av Metropolitan Transportation Authority (MTA) en offentlig myndighet i New York, och en del restaurationen av Fulton Street New York City-tunnelbanestationen.

Tänkt att öka tillgång och sammankoppling Syftet är bland annat att konstruera nya passager under jord och fler åtkomstpunkter in till komplexet. Projektet öppnade i november, tillsammans med Dey Street passagen.

Projektet är tänkt att förbättra tillgången till och anslutningen mellan New Yorks tunnelbanetjänster, som stannar vid Fulton Street station, går genom Dey Street passagen och till den kommande World Trade Centers Transportation Hub, samt ge förbindelser till Chambers Street - World Trade Center / Park Place, Cortlandt Street, och Cortlandt Street (NR) stationer och PATH World Trade Center stationen.

Problem med finansiering Byggprojektet har haft problem med investeringar, vilket började redan 2005, och har sedan dess inte riktigt kommit igång. Men planerna för resecentrumet återhämtades genom American Recovery och Reinvestment Act från 2009. Ove Arup and Partners jobbade som främsta konsult för hela projektet.

Ursprungligen kallades centret Fulton Street Transit Center, och blev senare omdöpt till Fulton Center i maj 2012. Detta på grund av ett ökat fokus på detaljhandel, särskilt i de övre våningarna i flaggskeppsbyggnaden och bottenvåningen i den intilliggande Corbin Building, som håller på att renoveras som en del av projektet. Westfield Group har meddelat att de ska förvalta och driva detaljhandelsdelarna vid Fulton Center.

Källa: Railwaybulletin.com