Brittiska Northerns nya tågflotta når milstolpen 3,2 miljoner km

- Vårt företag är idag mer aktivt än det har varit sedan en hel generation. Mer än 100 miljoner resor kommer ännu att genomföras i år. Foto: Northern Rail

Efter lanseringen av det första tåget i juli 2019 har Northern's nyaste tågflotta nått ett landmärke på 3,2 miljoner kilometer (2 miljoner miles) kundresor.

Med 33 nya tåg nu i drift, det första lanserades i juli 2019, har Northern nått ett en viktig landmärke när det gäller antalet kundresor.

Passagerare upplever nu mer komfort än någonsin tidigare, med tågen som körs i Cheshire, Cumbria, Greater Manchester, Lancashire, Merseyside och South and West Yorkshire, och som servar 97 olika stationer dagligen.

- Vårt företag är idag mer aktivt än det har varit sedan en hel generation. Mer än 100 miljoner resor kommer ännu att genomföras i år. För att möta denna efterfrågan kommer vi att sätta in 101 helt nya tåg, en investering på 500 miljoner pund, tillsammans med en modernisering av våra befintliga tåg och förbättringar på stationerna. Våra fantastiska nya tåg är ett verkligt lyft ifråga om reseupplevelser och jag är glad över att mer än två miljoner resor redan har genomförts, understryker Northern´s VD, David Brown.

Under början av 2020 planeras fler nya tåg för Northern´s linjer och de kommer att betjäna Accrington, Barnsley, Blackburn, Bolton, Burnley, Chesterfield, Lincoln, Nottingham, Sheffield, Stockport, Wakefield och York.

Utrullningsprogrammet förväntas vara klart i maj 2020. Därmed har man infört 101 nya tåg som ombesörjer trafiken till 154 stationer.

- Vi har nu 33 helt nya tåg som betjänar kunder, men fler kommer sättas in i trafik under resten av 2019 och i 2020. Det betyder att ännu fler kunder får chansen att uppleva allt som de nya tågen har att erbjuda, sade Northern´s chef David Brown.