Stark tillväxt för Vy i Norge

Vy ökar med nästan 30 procent. Foto: Vy

Sedan 2013 har antalet resor med Vy-tåget ökat med nästan 30 procent. Hittills i år har 47.107.430 miljövänliga tågresor genomförts med Vy, 1, 3 miljoner fler resor än vid samma period 2018.

Siffrorna för årets första åtta månader visar en total tillväxt på 2, 8 procent för tågtrafiken i Norge, jämfört med samma period 2018. I siffrorna ingår trafiken på Gjøvikbanen. Av alla resor gjordes 26 247 490 resor med lokaltåg i Östra Norge. Detta är en tillväxt på 0,7 procent jämfört med samma period 2018.

– Vi är glada över att tåget är det föredragna resesättet för allt fler. Vi gör vårt bästa för att utveckla vårt erbjudande och skapa förtroende för fortsatt tillväxt, inklusive att vi ökar vårt erbjudande i Östra Norge från 15 december med fler avgångar både vardagar och helger, tillsammans med över 7000 fler platser på de mest trafikerade tiderna, säger Arne Fosen, koncernchef för Vy.

– Tyvärr har vi haft en osäker sommar och höst, med utmaningar relaterade till både planerade och oplanerade trafikinskränkningar. Med tanke på de betydande utmaningar som Bane NOR har haft med infrastrukturen är detta en solid tillväxt, betonar Fosen.