Vy öppnar för nattåg från Olslo till Köpenhamn

Vy vill starta nattågsförbindelse mellan Oslo och Köpenhamn. Foto: Vy

– Vy är glad över att kommunikationsministern tar initiativ till nattåg till Köpenhamn och ser fram emot att diskutera med myndigheterna vad som krävs för att det ska bli verklighet, säger Gro Bakstad, vd för Vy

– Vi tycker att marknaden ser annorlunda ut efter pandemin. Vi reser kanske mindre än tidigare men vi kommer att resa grönare, säger Bakstad.

I hela Europa är trenden tydlig. Färre människor reser med flyg, fler vill resa med tåg. Denna trend drivs av en växande medvetenhet om klimat, politik och grönare resvanor.

– Vi vill vara en del av denna trend och Vy vill ansluta Norge närmare kontinentens järnvägsnät, säger Bakstad.

I december 2019 ökade Vy antalet avgångar till Göteborg från tre till fyra för att erbjuda bättre restider och bättre korrespondens för resor ut i Europa.

– Just nu innebär pandemin att vi tyvärr inte kan köra tåg över gränsen. Men när det öppnar för normal gränsövergång med tåg igen, är allt på plats för ett bra och miljövänligt reseerbjudande från Norge till Sverige och övriga Europa, säger Bakstad.

– Ett nattåg måste naturligtvis gå direkt, utan byte. En trevlig nattågresa från Oslo till Köpenhamn är något vi verkligen vill erbjuda våra kunder, säger vd Gro Bakstad i Vy.

De svenska myndigheterna har precis ingått avtal om ett nytt nattåg från Stockholm till kontinenten och de har arbetat snabbt för att uppnå detta.