Bouygues avyttrade sina andelar i Alstom

Efter transaktionen kommer Bouygues att förbli Alstoms största enskilda aktieägare med 14,7 procent av aktiekapitalet. Foto: Franska regeringen

Den 12 september bekräftade det franska bygg- och industrikonglomeratet Bouygues att man har avyttrat andelar i form av 29 miljoner aktier i Alstom.

Avyttringen avser andelar av Alstoms aktiekapital till ett pris av 37 euro per aktie. Alstomaktierna sjönk med 5,2 procent, medan Bouygues aktier steg 0,4 procent.

Transaktionen ledde till att Bouygues fick två platser i Alstoms styrelse. Både Olivier Bouygues och Bouygues SA kommer att förbli representerade i Alstoms koncernstyrelse.

- Jag är mycket nöjd med resultatet av denna transaktion. Detta utgör ett tecken på investerarnas förtroende för Alstoms ledningsteam och dess förmåga att framgångsrikt tillämpa koncernens nya strategi när det gäller att garantera Alstom roll som ledande global och innovativ aktör för en hållbar och smart mobilitet, kommenterade VD:n Martin Bouygues.

Försäljningen följer år av bakslag och strategiförskjutningar för Bouygues-konglomeratet med Alstoms som ledande investerare.

Alstoms ambition var att skapa en enorm kärnkrafts- och energigrupp när koncernen köpte in Bouygues 2006. Alstom har sedan dess minskat sitt fokus på transport- och järnvägssektorn.

Bouygues meddelade efter transaktionen att den hade sålt en 13 procents andel i Alstom på marknaden för 37 euro (40,80 $) per aktie, vilket gav 1,08 miljarder euro och ett innehav på 14,7 procent.