Alstom levererar 17 Coradia Polyvalent-tåg till SNCF

Totalt 17 tåg från Alstoms Coradia Polyvalent-sortiment har beställts av SNCF, finansierade helt av regionen Auvergne-Rhône-Alpes. Foto: Alstom, kredit: M.Peppel

Alstom har levererat de första fem Coradia Polyvalent Léman Express-tågen för den gränsöverskridande CEVA 1-linjen till SNCF teknologicentret i Annemasse.

Fem tåg kommer nu att levereras varje månad fram till slutet av november, med start av kommersiell service planerad till 15 december 2019. Sedan mitten av augusti har Alstoms team utbildat SNCF:s förare för dessa nya tåg.

Totalt 17 tåg från Alstoms Coradia Polyvalent-sortiment har beställts av SNCF, finansierade helt av regionen Auvergne-Rhône-Alpes. De skal trafikera längs Léman Express, Europas största gränsöverskridande järnvägsnät (45 stationer, 230 km).

Coradia Polyvalent Léman Express-tåg bidrar till att tillhandahålla ett hållbart alternativ till bilen för de dagliga pendlarna i stor-Genèves område, samt en bättre service till hela regionens ekonomiska och turistiska nav. Idag görs bara 16 procent av de 550 000 dagliga gränsöverskridande resorna med hjälp av kollektivtrafik.

Coradia Polyvalent Léman Express-tåg tillhör Alstoms Coradia-sortiment. Från det har hittills 348 tåg sålts till 9 franska regioner som en del av det kontrakt som tilldelades Alstom av SNCF i oktober 2009.

Flottan har redan täckt mer än 50 miljoner kilometer i kommersiell tjänst.