Ny vd på NetRail

Peter Bjerager tar över vd-stolen på NetRail. Foto: NetRai

Peter Bjerager tar över vd-stolen på NetRail efter Ulla Ressel den 1 september. Beslutet är, enligt styrelsen, ett led i processen att fokusera på service och underhåll av järnvägsfordon.

Peter Bjerager kommer att ha ett helhetsansvar för verksamheten i Malmö, Helsingborg och Luleå samt fokusera på frågor relaterat till organisationsutveckling liksom externa kontakter inom branschen. Peter arbetar i dag som verkstadschef för NetRail och har byggt upp den nya godsvagnsverkstaden i Malmö sedan förra året.

Han började sin karriär inom järnvägsbranschen hos Nordwaggon och senare som verkstadschef i Helsingborg för SweMaint. Peter är utbildad som ekonom och underhållsingenjör och är sedan år 2018 anställt i NetRail.

– NetRail är en viktig aktör i underhåll av godsvagnar och lok i Skåne och Luleå området och jag ser verkligen fram emot möjligheten att sätta mig in i ledningsfrågor och vara med och utveckla NetRail, säger Peter Bjerager som tillträder sin vd tjänst den 1 september 2019.

NetRail driver godsvagnsverkstad underhåll i Malmö samt mobilt underhåll i Helsingborg; Malmö och Luleå. Har uppdraget att vara ECM för 16 externa kunder. Äger och hyr ut godsvagnar och lok.