Infranord tillsätter ny regionchef

Angelika Bohlin tillträder som ny regionchef på Infranord. Foto: Infranord

Angelika Bohlin tillträder som ny regionchef för region Syd under våren. Hon kommer närmast från en roll som regionchef för Skanskas asfalt- och bergmaterialverksamhet i Väst. Region Syd på Infranord sträcker sig söder om Hallsberg och Katrineholm inklusive Värmland och har under det senaste året tilldelats flera nya kontrakt inom basunderhåll järnväg samt anläggning.

– Angelika har en bred erfarenhet från entreprenadbranschen med roller inom olika stabsfunktioner och som chef. Angelikas personliga egenskaper i kombination med hennes erfarenhet kommer starkt bidra till den fortsatta utvecklingen av verksamheten i region Syd. Vi får också ytterligare ett perspektiv i koncernledningen i genomförandet av vår strategi för 2022 och framåt, säger Henrik Löfgren vd för Infranord.

Angelika Bohlin har lång erfarenhet från Skanska, varav de senaste 10 åren i ledande roller. Hon har framför allt arbetet inom tillverkande industri men har också erfarenhet av att arbeta med drift- och underhåll på vägar.

– Hållbart resande med järnväg är vår framtid och det ska bli spännande att få vara en del av den utvecklingen i min nya roll. Samtidigt som jag får lära mig mycket nytt kan jag bidra med min erfarenhet från en mix av entreprenad, logistik och industriell verksamhet, säger Angelika Bohlin.