MTR prisade unga elever

MTR:s vd Peter Viinapuu och pressekreterare Erika Wegener delar ut medaljer och diplom till vinnarna av Lilla Säkerhetspriset 2015. Priset gick till eleverna i årskurs 4 vid Skarpnäcks skola. Foto: Viktor Fremling

Den 25 november mottog årskurs 4 på Skarpnäcks skola i södra Stockholm MTR:s ”Lilla Säkerhetspris”. Priset instiftades förra året och syftar till att lyfta säkerhetsmedvetenheten hos barn och unga.

- Det sker tyvärr onödiga olyckor i våra miljöer och många av olyckorna kommer av ett olämpligt beteende. Det kan handla om att utmana varandra eller helt enkelt att man inte tänker innan man agerar. Vi hoppas genom priset kunna bidra till att få fler barn att diskutera och resonera kring säkerheten i tunnelbanan eftersom det i sin tur kan öka barnens allmänna säkerhetsmedvetande, säger Peter Viinapuu, vd MTR.

Barnen i årskurs 4 på Skarpnäcks skola har tilldelats 2015 upplaga av Lilla Säkerhetspriset. Skolan har, likt ingen annan skola, lyckats engagera en hel årskull som genom omväxlande grupparbeten och individuella bidrag resonerar kring ämnet säkerhet i allmänhet och inom ramen för tunnelbanan i synnerhet.

- Jag är fantastiskt stolt över våra elever. Att de har samlat sina tankar på pränt och genom sina lärare skickat in sina bidrag till Lilla säkerhetspriset är stort i sig och att de nu kammar hem priset är pricken över i, säger Henrik Ahlberg, rektor för Skarpnäcks skola.

Säkerhet i tunnelbanan är en ständigt aktuell fråga. Ambitionen förra året var att Lilla Säkerhetspriset skulle bli en årlig företeelse. Årets pris är ett led i det löftet.

Motivering till pristagarna:"Eleverna i årskurs 4 på Skarpnäcks skola har med mycket fantasi och stort engagemang visat att de funderat och diskuterat kring det viktiga ämnet Säkerhet. Genom just Ditt bidrag har Du varit med och medverkat till detta kollektiva engagemang. Tack för att Du på detta sätt är med och bidrar till en säkrare och tryggare tunnelbana – och inspirerar oss till att tänka nytt" Eleverna fick, förutom äran, en pokal, varsin medalj och individuella diplom.