MTR Express i biljettsamarbete med Swebus

MTR-tåg på Stockholm Central. Foto: Christer Wiik

MTR Express inleder ett nytt samarbete med Swebus. Partnerskapet innebär att resenärer kan boka kombinationsbiljetter med buss och tåg direkt via Swebus bokningssajt – och få samma resevillkor för hela resan.

 -Vi kör Sveriges punktligaste snabbtåg och har en kundnöjdhet på 93 procent. För oss är det mycket viktigt att ha en stabil och namnkunnig busspartner och det har vi hittat i Swebus, säger MTR Express kommersielle chef Mikael Hallberg.

MTR Express har på bara åtta månader etablerat sig väl på den svenska tågmarknaden. Men ännu återstår några utmaningar innan MTR Express har samma förutsättningar som sina närmaste konkurrenter. En sådan förutsättning är arenan för biljettdistribution. Eftersom MTR Express uteslutits från den vanligaste tågbokningsplattformen sj.se så är det många som inte hittar möjligheten att boka. Och det blir svårt att hitta kombinationsbiljetter för de som behöver åka både tåg och buss på sin resa.

-Samarbetet med Swebus innebär att det blir betydligt enklare för våra resenärer som reser med en kombination av buss och tåg. Vi har särskilt fått frågor från kunder som reser från Uppsala, Halmstad, Uddevalla och Borås till Stockholm/Göteborg som önskar enkel bokning av kombinationsbiljetter och det känns otroligt skönt att vi nu har hittat en bra lösning åt dem, säger Mikael Hallberg.

Resenärer som bokar kombinationsresor med MTR Express och Swebus kommer att kunna genomföra hela resan med samma resevillkor hela vägen.

-Våra kunder har länge efterfrågat möjligheten att kunna välja bland andra alternativ än enbart expressbuss när man bokar sin resa hos oss, säger Johan Nyblom, marknads- och försäljningsdirektör på Swebus. Vi ser MTR Express snabba tågresor som ett perfekt komplement till våra resor. För att göra våra kunder nöjda så måste vi erbjuda ett bredare utbud av resor än vad vi själva kan leverera, så det känns så bra att MTR Express nu blir partner till oss.