Green Cargo publicerar ”Verklighetsbilder”

”Det som glöms är underhållet av dagens järnväg, inte minst på de små banor där den svenska exporten börjar sin resa. Så kan vi inte ha det. Klarar vi inte dagens utmaningar så klarar vi inte heller framtidens” Det skriver Mats Hollander, Senior Advisor på Green Cargo. Foto: Green Cargo

I Green Cargos bloggforum, hallbarlogistik.se, skriver Mats Hollander, Senior Advisor på Green Cargo, om bolagets nya fotodokumentationsskrift, ”Verklighetsbilder”. Här har man bett Green Cargos lokförare att med kamerans hjälp fokusera på dagens behov i den svenska järnvägen. 

Intresset är stort för höghastighetståg och vi på Green Cargo önskar politikerna lycka till i besluten som ska leda till framtiden. Järnvägen har helt klart en plats i ett hållbart, klimatanpassat Sverige. Vi fraktar livsmedel, möbler, kemikalier och energiprodukter, fordon och inte minst stål- och skogsprodukter på den svenska järnvägen. Det är det i särklass mest klimatsmarta sättet att transportera stora mängder varor. Godståg – ofta i samverkan med bil och båt – är dessutom en transportlösning som är viktig för den svenska industrins konkurrenskraft och därmed för jobb och välfärd.

Tyvärr visar historien att stora spännande projekt ofta drar till sig uppmärksamheten, kompetensen och pengarna. Men den svenska exporten börjar ofta sin resa på små banor långt från strålkastarljuset.  Vi bad Green Cargos lokförare att med kamerans hjälp fokusera på dagens behov. Resultatet ser du i häftet ”Verklighetsbilder”.

Läs mer om dokumentationsprojektet ”Verklighetsbilder”:http://hallbarlogistik.se/2015/11/09/var-bild-av-verkligheten/