Nu är Green Cargos nya tågpendel i gång

Foto: Johan Ramberg

Nu har startskottet gått för Green Cargos nya direktpendel mellan Malmö – Stockholm. Därmed knyts CMP (Copenhagen MAlmö Port) och Norra Hamnen till en ny, attraktiv intermodal logistiktjänst.

– Samarbetet i Norra Hamnen med Green Cargo inleddes i början av 2014 och gav oss tillgång till ett stort nätverk med många destinationer, berättar Ann-Charlotte Halldén Åkeson, Key Account Manager inom CMP. Nu förbättras servicen och täckningen ännu mer genom en direktpendel med konkurrenskraftiga transittider och smidighet i hanteringen. Därmed får kunderna tillgång till en logistisk helhetslösning med hamnen i Malmö som knutpunkt.

Green Cargo är Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik. Företaget erbjuder miljömärkta dörr-till-dörr-transporter i ett nätverk som når ut över hela Sverige. Via partners når Green Cargo även tusentals orter på den europeiska kontinenten.

Trafiken utgår från CMP:s kombiterminal i Norra Hamnen med dagliga avgångar måndag – torsdag samt på söndagar. Kunderna kan lämna in gods så sent som klockan 19 på kvällen och få detta levererat 06.30 i Stockholm/Årsta nästkommande dag. I dagsläget hanterar Green Cargo exempelvis delar av den RoRo-trafik som kommer in från kontinenten via Finnlines.

– Som vi ser det finns det även en stor potential för andra företag som har verksamhet i närheten av Norra Hamnen eller i övriga delar av Malmö, säger Ann-Charlotte Halldén-Åkesson. Den nya direktpendeln är dessutom ett miljövänligt alternativ till de många lastbilstransporterna mellan Malmö och Stockholm.

– I Norra Hamnen har CMP både ytor och övrig kapacitet för hantera kombitrafik på ett effektivt sätt, avrundar hon. På sikt ser vi också att direktpendeln blir en tillgång för de företag som nu börjat etablera sig i närbelägna Malmö Industrial Park.