Bring och Green Cargo i femårigt godsavtal

Bring Linehauls vd Stein Børre Johnsen och Green Cargos vd Jan Kilström skrev under det nya transportavtalet på terminalen i Torsvik. Foto: Green Cargo

Bring har genomfört en av årets största upphandlingar av godstågstrafik. Green Cargo fick avtalet som är värt cirka 250 miljoner svenska kronor. Tågtransporten mellan södra Sverige och Oslo minskar koldioxidutsläppen med cirka 4 800 ton per år, jämfört med om transporterna gått med lastbil.

Green Cargos uppdrag inleds vid årsskiftet. Det handlar om 6 tåg i veckan, 288 tåg om året, i relationen Älmhult-Torsvik-Oslo/Alnabru. Tågen för Bring fylls med 34 lastbilstrailers i varje tåg. På ett år ersätter denna tåglösning därmed nästan 20 000 lastbilar på vägarna. – Vi är mycket glada för det förtroende Bring visat oss. Det är en hållbar tåglösning där vi erbjuder hög punktlighet och som vi kommer att effektivisera ytterligare under den 5-åriga avtalsperioden, säger Green Cargos vd Jan Kilström. Green Cargo har sedan tidigare uppdrag med växling för Bring i Älmhult och Torsvik, samarbetet utvidgas nu betydligt. En del i det utökade samarbetet är att Green Cargo sätter till en särskild kvalitetsansvarig för denna tågtrafik med Brings lastbilstrailers mellan södra Sverige och Oslo. – Med tågtransporter kan vi bidra till att minska våra kunders negativa miljöpåverkan kraftigt. Vi söker ständigt efter sätt att erbjuda gröna transporter, med hög punktlighet och tillförlitlighet. Green Cargo är rätt samarbetspartner för vår ambition, säger Bring Linehauls vd Stein Børre Johnsen.