Ny styrelse-ordförande för MTR Corporation

Professor Frederick Ma Si-hang. Foto: MTR Corporation

Från och med den 1 januari 2016 får MTR:s moderbolag MTR Corporation i Hongkong en ny styrelseordförande, Professor Frederick Ma Si-hang.

Frederick Ma Si-hang efterträder närmast dr Raymond Ch’ien Kuo-fung som innehaft posten som styrelseordförande för MTR Corporations sedan år 2003. Frederick Ma har suttit som styrelsemedlem sedan år 2013 och har bland annat ansvarat för styrelsens valberedning.

-Det är en ära att bli ordförande för MTR Corporation. Tack vare alla professionella kvinnor och män som finns inom MTR har förtaget kommit att bli internationellt erkänt. Uppdraget innebär en hel del utmaningar men tillsammans med styrelsen, företagsledningen och teamet i stort kommer vi att fokusera på att fortsatt leverera, säger Frederick Ma.

Den avgående ordföranden Raymond Ch’ien gratulerar sin efterträdare och önskar honom all lycka.

-MTR är känt som världsledande inom spårbunden trafik. MTR-teamet i stort har spelat en viktig roll för MTR:s starka tillväxt. Vi har under min tid vuxit från att verka endast i Hongkong till Kinas fastland och vidare i Europa och Australien där vi satt en ny standard för spårbunden trafik. Det har varit ett sant privilegium att arbeta tillsammans med det teamet och jag önskar dem fortsatt framgång, avslutar Raymond Ch’ien.

Frederick Ma tar över ordförandeklubban vid årsskiftet då Raymond Ch’ien går i pension.

Professor Frederick Ma Si-hang. Foto: MTR Corporation