UITP slår upp portarna

En bild från mässgolvet på 2013 års UITP-mässa. Foto: UITP

I dag öppnar den stora kollektivtrafikmässan UITP I Milano. UITP är ett skyltfönster för den allra senaste utvecklingen och de nya innovationerna som kollektivtrafikbranschen har att erbjuda. I år är fler än 270 utställare från hela världen på plats och visar sina produkter på 30 000 kvadratmeter mässgolv i Milano.

Utställningen är en grogrund för innovation inom kollektivtrafiken, där alla stads- och förortslägen omfattas. Effektivitet kommer att vara ett viktigt tema i Milano. Trots den senaste tidens nedgångar för bränslepriser så strävar bussbranschen efter att förbättra bränsleekonomin på ett antal olika sätt, bland annat lyfter man fram viktminskning, utöver alla hybrid-, CNG- och elbussar som kommer att visas upp på mässan.

För närvarande läggs stort fokus på säkerhet och smart energianvändning inom järnvägsindustrin, medan en mängd olika it-företag kommer att presentera sina senaste framsteg inom passagerarinformation, biljett- och betallösningar och andra saker som alla bidrar till att förbättra kundupplevelsen.

Oavsett om det är en banbrytande elektrisk buss eller järnvägsfordon eller en banbrytande it-lösning så erbjuder mässan en mycket bra inblick i de definierande trender som kommer att forma framtidens kollektivtrafik.