Canadian Pacific Railway miljardinvesterar i ny infrastruktur

Intermodalt tåg i Ontario, Kanada. Foto: Canadian Pacific Railways

Canadian Pacific Railways, operatör av en järnvägskorridor som sträcker sig över hela landet från Montreal i öster till Vancouver i väster, har nyligen meddelat att de kommer att investera mellan 1,1 till 1,2 miljarder kanadensiska dollar, motsvarande 7,3 till 8 miljarder kronor, i att förbättra och bygga ut sitt nätverk.

Programmet för 2012 kommer att fokusera på strategiska och riktade investeringar för att förbättra tjänster och öka nätverkets kapacitet och detta bör enligt företaget leda till en snabb avkastning på investeringen.

Canadian Pacifics vd Fred Green har sagt att den fleråriga investeringsplanen handlar om att förbättra tillförlitligheten, öka hastigheten och förbättra effektiviteten.

Cirka  800 miljoner dollar har avsatts till att bevara befintlig kapacitet genom ersätta eller förnya gamla spår. Av den summan kommer 50 miljoner att gå till ett nytt tågstyrsystem.  

Canadian Pacific har nyligen öppnat en ny lokverkstad i Toronto, som man kommer att investera mer i. Planen är att minska antalet lokverkstäder från åtta till fyra.

Canadian Pacific Railway är en järnväg i Kanada sträcker sig från Vancouver till Montréal med förbindelser till flera större städer i USA som Chicago och New York. Huvudkontoret ligger i Calgary.