Ny linje för intermodal järnvägsgods öppnar mellan Luxemburg och Polen 

Startplats i Luxemburg för en ny linje för intermodal järnvägsgods mellan Luxemburg och Polen. Foto: Multimodal CFL

Den nya linjen kommer att ansluta Polen till Luxemburg och Benelux-området, och även till Frankrike och Spanien. Detta blir möjligt genom att operatörerna ges tillgång till befintliga intermodala rutter.

Multimodal CFL och CLIP Group offentliggjorde nyligen lanseringen av en ny intermodal anslutning mellan Beetebuerg-Dudelange, i Luxemburg och Poznan-Swarzędz, i Polen. Partnerskapsprojektet har avslutats framgångsrikt och har sedan utvidgat respektive tjänster genom att erbjuda nya järnvägsörbindelser.

- Utvidgningen av vårt intermodala serviceerbjudande till Centraleuropa kommer att ge oss möjlighet att ta itu med både den kranstödda och icke kranstödda trailersmarknaden. Dessa nya tåg kan transportera upp till 15 000 semitrailers per år. Detta motsvarar 20 000 ton CO2-besparingar, vilket tydligt återspeglar vår strävan att tillhandahålla både hållbara och pålitliga tjänster, förklarade CFL-multimodalens VD, Fraenz Benoy,

Det första tåget inledde sin resa från den intermodala terminalen i Beetebuerg-Dudelange den 28 januari 2020. Tjänsten kommer att köras i form av fyra tur- och returer per vecka och kommer att transportera gods som containrar och semitrailers.

Den nya rutten kommer att ansluta Polen till Luxemburg och Benelux-området, såväl som till Lyon, Le Boulou och Barcelona.