SJ ökar vinsten

Foto: SJ

SJ:s rörelseresultat under 2014 uppgick till 568 miljoner kronor (298), en förbättring med 270 miljoner kronor. Nettoomsättningen ökade till 9 065 miljoner kronor (9 023). Rörelseresultatet för fjärde kvartalet uppgick till 228 miljoner kronor (2) och nettoomsättningen till 2 355 miljoner kronor (2 303).

– 2014 har varit ett utmanande år med personalnedskärningar och stora trafikstörningar, men trots det har året också varit ett framgångsrikt år för SJ. Vi stärker inte bara vårt ekonomiska resultat, vi ser också ett ökat resande. Trenden under det fjärde kvartalet är särskilt tydlig då antalet resenärer ökade med sex procent. För helåret är siffran drygt två procent, den största tillströmningen av kunder på fem år, säger Crister Fritzson, vd SJ AB, i ett pressmeddelande.

– Den positiva resultatutvecklingen ger oss handlingsutrymme att fortsätta investera och utveckla SJ till ett allt mer konkurrenskraftigt och snabbfotat företag där alla förändringar leder till förbättringar för våra kunder, fortsätter Crister Fritzson.