Alstom levererar regionaltåg till Skånetrafiken

Foto: Kasper Dudzik

Skånetrafiken har beställt 20 Coradia Nordic regionaltåg av Alstom. De nya tågen kommer att levereras under 2013-2014. Ordern är värd 111 miljoner euro. Alstom har redan idag levererat 32 tåg till Skånetrafiken. Tågen kommer att trafikera de skånska järnvägsbanorna.

– Pågatågen är oerhört uppskattade av resenärerna och det är med stolthet vi i dagarna har tagit emot ytterligare en beställning på 20 Alstom Coradia Nordic, säger Lars Kleppe, vd för Alstom Transport.

– Vi ser fram emot att ytterligare kunna förstärka med 20 nya Pågatåg som kommer att rulla i Skåne med start 2013-2014, säger Henrik Dagnäs, Direktör på Skånetrafiken.

Förutom Skånetrafiken har även Östgötatrafiken, Jönköpings lokaltrafik, Norrtåg, Västtrafik och SL beställt Alstoms Coradia Nordic.

– Med denna order befäster vi vår ställning som den ledande leverantörer av regionaltåg i Sverige. Vi satsar nu vidare och gör ansträngningar inom andra produktområden såsom eftermarknad och fordonsunderhåll, säger Lars Kleppe.

– Region Skåne är en tillväxtregion och då är det positivt att vi kan investera i ytterligare  Pågatåg så att vi kan bibehålla den positiva resandeutveckling som vi har i Skåne, säger  Mats Persson regionråd och ordförande i nämnden för kollektivtrafik.

Alstom har sålt 193 Coradia Nordic regionaltåg i Sverige sedan 2002.