Storsatsning på vinterturism via snöpendeln

Foto: Destination Vemdalen

Destination Vemdalen samarbetar med både Tågab och Inlandsbanan vilket möjliggör att gästerna reser direkt med tåget, utan byten. 

 - Vi vet att tåget även fortsatt kommer ha en stor betydelse för gästerna i området. För många av våra gäster är miljön en viktig aspekt på semestern och att resa miljövänligt blir allt viktigare. Att sedan resan blir lättare för både vuxna och barn är en bonus säger Maria Cederberg, VD Destination Vemdalen. Kunderna kan sedan enkelt och snabbt ta snöpendeln till skidområdet från stationen i Röjan (Klövsjö 11 km, Vemdalsskalet 22 km). Snöpendeln går mellan skidområdena många gånger per dag.

– Vi har numera 5 liggvagnar och en sittvagn samt restaurangvagn i tåget. Tanken är att våra gäster ska ha en enkel och bekväm resa. Vagnarna är renoverade och håller hög standard. Resan börjar redan på tåget berättar Peter Ekholm som är projektledare. Priserna ligger från 399:- för sittvagn och 849:- för liggvagn.

– Tåget kommer att innebära en rejäl komforthöjning för våra långväga gäster från södra Sverige. Det öppnar också upp tillgängligheten för Vemdalen på en ny marknad, säger Torgny Svensson, på SkiStar Vemdalen.

–  Att öka trafiken med tåg för både gods och persontrafik ligger helt i linje med Inlandsbanan vision säger Otto Nilsson, VD Inlandsbanan. Vår vision är att Inlandsbanan ska vara en av norra Europas mest kända turistattraktioner och den viktigaste transportleden för gods- och persontrafik genom Sveriges inland. Samarbetet är viktigt för oss för att ytterligare ta ett steg mot den visionen.