Green Cargo tog hem Future Transport Award

Foto: Green Cargo

Green Cargo vinner i kategorin Intermodal Goods för att på ett framgångsrikt sätt fokuserat på att attrahera fler rederier i att tänka modalt, speciellt när det gäller trafik till och från Göteborgs Hamn. Produktchefen Sohana Josefsson tog emot priset.

– Jag är jättelycklig, ni kan inte ana hur mycket det här priset betyder för oss, säger Sohana Josefsson, produktchef på Green Cargo.

Jernhusen/Malmö Centralstation vinner i kategorin Public Transport för att ha varit en föregångare inom den svenska kollektivtrafiksektorn med ett modigt nytänkande och ett verklig intermodalt sätt att knyta ihop den befintliga järnvägsstationen med den ny- och ombyggda knutpunkten. – Det här är fantastiskt, jag kan säga att när vi satte resenären i fokus försvann alla motsättningar och vi fick alla med oss i det enda självklara: att låta alla bussar angöra Malmö Centralstation, säger Paul Van Doninck, affärsstrateg Jernhusen.

De övriga nominerade till Future Transport Award 2013 var inom kategorin Intermodal GoodsJernhusen/Interlink och Sandahlsbolagen. Nominerade i kategorin Public Transport är Haparanda-Tornio Resecentrum, och SJ – Norrlandståg.