Nu kan lastbilsgodset ta tåget Skåne – Oslo

Alnabruterminalen utanför Oslo. Foto: CargoNet

Stora mängder lastbilsgods går mellan kontinenten och Norge. Nu öppnar Green Cargo en tågförbindelse som tar lastbilstrailers och containers från Trelleborg och Malmö till Alnabru utanför Oslo.

Den nya tågförbindelsen körs av Green Cargo med start 15 september. Green Cargo kör de intermodala tågen tre gånger i veckan, med avgångar i Trelleborg och Malmö på söndagar, tisdagar och torsdagar. Med inlämningstid på kvällen är trailers och containers framme för utlämning i Alnabru nästa förmiddag kl 11.30. Avgångsdagar från Alnabru blir måndag, onsdag och fredag.  

– Detta är den viktigaste transportsträckan in till Norge och en viktig länk till vårt nätverk i Norge. Det är en hård konkurrens från vägsidan men tillsammans med Green Cargo kan vi nu erbjuda ett intressant alternativ, säger CargoNets VD Are Kjensli.

I Alnabru finns kopplingen till CargoNets intermodala nätverk i Norge och i Skåne finns kopplingen till Kombiverkehrs intermodala nätverk på den europeiska kontinenten.

– Från Green Cargos sida har det varit viktigt att kunna erbjuda en intermodal lösning mellan Skåne och Oslo-området med konkurrenskraftiga inlämnings- och utlämningstider. Det har vi nu och vi tror mycket på den här möjligheten att koppla vår intermodala trafik till nätverk i Norge och på kontinenten, säger Green Cargos VD Jan Kilström.